Cyber- en online risico’s

De invloed van internet op hoe we leven is groot. We e-mailen, gamen, bankieren en shoppen, we onderhouden sociale contacten en zoeken naar informatie. We lezen het nieuws, bestellen eten, plannen routes en kijken naar TV-series en video’s. Met onze smartphones zijn we fulltime met het internet verbonden en steeds meer huishoudelijke apparaten worden ook op het web aangesloten.
Deze ontwikkeling heeft ook negatieve kanten waaronder de opkomst van cybercrime. Wanneer je slachtoffer bent geworden van cybercriminelen geeft dat veel zorgen en stress. Je foto’s en documenten zijn misschien niet meer toegankelijk, de computer is traag door de aanwezigheid van virussen, je wordt afgeperst nadat je medisch dossier in handen van criminelen is gevallen, je pinpas wordt geskimd of je betaalt een nepfactuur. Of iemand doet zich voor als jou en sluit bijvoorbeeld abonnementen af, er is dan sprake van identiteitsfraude. Allemaal situaties die veel stress, financiële schade en ongemak met zich meebrengen.
De CyberCare Polis van Turien & Co (de moedermaatschappij van AsvarIdéa) is een verzekering die de kosten van hulpverlening en de schade als gevolg van bepaalde cyberincidenten vergoed. Geschikt voor iedereen die via de computer of een mobiel apparaat toegang heeft tot internet.
 

Welke Cyberincidenten zijn verzekerd?

  • Identiteitsfraude
  • Verlies van geld
  • E-reputatieschade
  • Inbreuk op privacy
  • Aansprakelijkheid
  • Afpersing

Jijzelf, maar ook je gezinsleden en uitwonende studerende kinderen jonger dan 27 jaar zijn meeverzekerd.
 

Voorbeelden

Cyberafpersing

Criminelen installeren ransomware op je computer. Foto’s, video’s, een scriptie, belastingaangiften en andere belangrijke bestanden worden versleuteld. De criminelen vragen losgeld in bitcoins om de toegang tot de bestanden weer vrij te geven.
De verzekering biedt: computerhulp, herstellen van bestanden (indien mogelijk), betaling losgeld en hulp bij het verwijderen van de schadelijke software

Identiteitsfraude

Een digitale kopie van je paspoort wordt tijdens een datadiefstal bij een grote hotelketen gestolen. Met behulp van deze kopie openen criminelen een creditcard waarmee voor duizenden euro’s spullen worden gekocht, die nooit worden betaald.
De verzekering biedt: ondersteuning bij het oplossen van de nadelige gevolgen van identiteitsfraude.

Verlies van geld

Je logt in via een link op de website van je bank. In werkelijkheid ben je op een website terecht gekomen die wordt beheerd door criminelen. De website is nagemaakt, inclusief het logo en geschreven in de huisstijl van de bank. Je vult de gevraagd gegevens in. Deze gegevens komen in handen van de criminelen, met alle gevolgen van dien.
De verzekering biedt: een financiële schadevergoeding voor verlies van geld op je rekening.

E-reputatieschade

Pikante foto’s van een verzekerde worden door kwaadaardige software (of een ex-partner) verspreid aan alle e-mailcontacten. De foto’s belanden online op diverse obscure websites.
De verzekering biedt: hulp bij het laten verwijderen van negatieve berichtgeving en privéfoto’s en herstel van de digitale (e-)reputatie van verzekerde(n).

Aansprakelijkheid

Je laptop wordt gestolen. Gevoelige gegevens van een vriend komen daardoor in handen van criminelen. Deze gegevens worden openbaar gemaakt. De neef stelt je  aansprakelijk voor de schade.
De verzekering biedt: een financiële schadevergoeding voor aanspraken van derden.

Uitsluitingen

Niet verzekerd is de schade die je lijdt als gevolg van het niet nemen van passende beveiligingsmaatregelen, zoals het deugdelijk gebruik van wachtwoorden en gebruiken en up-to-date houden van gerenommeerde antivirussoftware. Er bestaat alleen dekking voor schade die je als particulier lijdt. Schade die verband houdt met het uitoefenen van een bedrijf of beroep is niet gedekt. Schade die verband houdt met het verrichten van betaalde activiteiten is ook niet verzekerd.

Kosten

Voor € 15,13 per maand (inclusief assurantiebelasting) biedt deze verzekering dekking aan jou en je inwonende gezinsleden. Ook uitwonende studerende kinderen tot 27 jaar zijn meeverzekerd. De polis biedt werelddekking. Er geldt een eigen risico van € 125 per gebeurtenis. Per gebeurtenis is € 50.000 beschikbaar voor het verhelpen van de gevolg van een cyberincident. Per jaar geldt een maximum verzekerd bedrag van € 100.000.

Offerte

>>Naar de offerte-aanvraag.

Zie hier voor de >>Verzekeringskaart en polisvoorwaarden.
 

Van ontgrijzen naar vergroenen

Stapsgewijs zijn we op allerlei manieren de verzekeringen in het pakket aan het verduurzamen, als je hierover ideeën hebt, horen we ze graag.
Wil je meer weten over Turien & Co, bijvoorbeeld over hoe zij het duurzame beleggen vormgeven en wat ze zoal nog meer doen op dit vlak? Zie >>hun website.

>>Terug naar overzicht particuliere verzekeringen
 

Delen: