Ongevallen

Wanneer je blijvend invalide wordt of komt te overlijden door een ongeval heeft dit enorme gevolgen voor jou en je gezin. Niet alleen lichamelijk en geestelijk, maar ook financieel. Met een ongevallenverzekering krijg je bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval een financiële vergoeding, onafhankelijk van een eventuele andere uitkering.

Wat is verzekerd?

Ongevallen zowel thuis als buitenshuis, in de auto, of bijvoorbeeld tijdens het skiën. Onder een ongeval wordt ook verstaan: acute vergiftiging, besmetting door ziektekiemen, binnenkrijgen van stoffen, spierletsels, verstikking en uitputting.
De dekking is wereldwijd en geldt ook op je werk.

Niet verzekerd

Je bent niet verzekerd voor ongevallen die zijn ontstaan door roekeloos gedrag. Ongevallen die zijn ontstaan als gevolg van het beoefenen van sport als (neven)beroep zijn ook niet meeverzekerd. Ongevallen die ontstaan na het gebruik van overmatig alcohol en drugsgebruik zijn niet meeverzekerd.
Gevaarlijke sporten
Niet verzekerd zijn ongevallen die het gevolg zijn van beoefening van sporten met meer dan een normaal risico, zoals parachutespringen, raften en bungeejumpen. Kijk op de verzekeringskaart voor de complete lijst.  Bovendien is niet verzekerd zijn ongevallen die het gevolg zijn van deelnemen aan en trainen voor wedstrijden met motorrijtuigen, motorboten en (brom)fietsen.
Gevaarlijkere beroepen
Ongevallen die ontstaan zijn tijdens het uitvoeren van een risicovoller beroep, zoals antennebouwer, brandweerman, circusartiest, koerier, metaal- of houtbewerker, zijn ook uitgesloten. Kijk op de verzekeringskaart voor de complete lijst.

Wie zijn verzekerd?

De verzekering geldt voor jezelf maar je kunt ook gezinsleden meeverzekeren.

Verzekerde bedragen:

€ 10.000,- bij overlijden.
€ 40.000,- bij blijvende invaliditeit. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de mate van invaliditeit.

Verder van belang om te weten

Deze verzekering is absoluut geen alternatief voor een goede arbeidsongeschiktheids-, uitvaart- of overlijdensrisicoverzekering. Die keren immers ook uit in geval van arbeidsongeschiktheid of overlijden door een ziekte en niet alleen bij ongevallen.   Een ongevallenverzekering is qua dekking in die zin best wel beperkt.
Aan de andere kant, de ongevallenverzekering kost ook niet veel. Zeker niet doordat je als je deze verzekering opneemt in je pakket je hierdoor over de premie van alle pakketonderdelen 3% meer pakketkorting krijgt. Soms is hierdoor het pakket met ongevallendekking voordeliger dan zonder.
Op de ongevallenverzekering zijn je gezinsleden verzekerd, XXX mits die zijn aangemeld. Ook bij een ongeval in de auto en ook bij een ongeval als ze op vakantie zijn. Dit heeft als gevolg dat je de ongevallendekking in je autoverzekering (tenzij er regelmatig andere mensen met je meerijden) of in je reisverzekering soms niet meer nodig hebt. Dat scheelt ook weer premie. 

Offerte

>>Verzekeringskaart en polisvoorwaarden
 
>>Naar de offerte-aanvraag
 

>>Terug naar overzicht particuliere verzekeringen
 

Delen: