Pleziervaartuigen

Deze verzekering vergoedt schade aan, of veroorzaakt door je boot, zoals een sloep, motorboot of zeilboot (dus geen woonschepen of bedrijfsvaartuigen). Naast de aansprakelijkheidsdekking kun je kiezen voor een aantal aanvullende dekkingen.

Wat is verzekerd?

Aansprakelijkheid

De dekking Aansprakelijkheid (WA) is het vaste onderdeel van de bootverzekering. Je bent tot een bedrag van € 5.000.000,- verzekerd voor schade die je met je boot veroorzaakt aan anderen of aan andermans boten of spullen.

Schade aan je eigen boot

Je kan de WA dekking uitbreiden met een branddekking, dan is schade door brand, ontploffing, blikseminslag, en zelfontbranding ook meeverzekerd.
Je kan de WA dekking ook uitbreiden met een diefstaldekking. Dan is (poging tot) inbraak en diefstal braakschade en vermissing of verduistering ook meeverzekerd.
Uiteraard is het ook mogelijk om de WA-dekking uit te breiden met zowel de branddekking én de diefstaldekking.

Wil je elk plotseling van buiten komend onheil meeverzekeren, dan kies je voor WA-casco. Naast de hierboven omschreven dekkingen is dan ook elk ander, plotseling van buitenkomend onheil meeverzekerd.
De WA-casco plusdekking is de meest uitgebreide dekking Dan zijn zelfs de reparatie- of vervangingskosten van een eigen gebrek van je boot meeverzekerd. Ook bij een gebrek van de scheepsmotor als die niet ouder is dan 5 jaar. Deze dekking is alleen mogelijk voor de nieuwere boten.

Naast de hierboven genoemde dekkingen voor je boot kan je de verzekering ook nog uitbreiden met een dekking voor de inboedel, een eventuele trailer of een eventuele bijboot. En als je je boot wel eens als particulier verhuurd kan je dat risico meeverzekeren.

Wat is niet verzekerd?

Schade door opzet of bij schade tijdens vervoer tegen betaling. En er is geen dekking voor schade die veroorzaakt is terwijl de bestuurder onder zodanige invloed van alcohol of enig bedwelmend of opwekkend middel verkeerde dat hij niet in staat moest worden geacht het vaartuig behoorlijk te besturen. Ook als het varen de bestuurder bij wet of door de overheid zou zijn verboden is er geen dekking, bijvoorbeeld als de kapitein geen geldig vaarbewijs heeft dat nodig is om de verzekerde boot te mogen besturen.
Er is ook geen dekking voor kosten of recht op hulpverlening bij schade die ontstaat als je meedoet aan wedstrijden op zee, of hiervoor op zee aan het oefenen bent. Schade die ontstaat door onvoldoende zorg is ook uitgesloten. 
Zijn er dekkingsbeperkingen? Ja, je bent verplicht om maatregelen te nemen om diefstal of inbraak te voorkomen. Je dient de sleutel van de hoofdschakelaar eruit te halen en waardevolle spullen uit het zicht te bewaren Afhankelijk van het type schip, trailer of motor zijn er soms ook preventie eisen qua sloten.

Waar ben ik gedekt?

Je kunt kiezen voor verschillende vaargebieden:  Nederland of Europa. Ga je naar Spanje, Kroatië, Griekenland of Italië? Dan heb je een "Internationaal Verzekeringsbewijs" of "Italië-certificaat" nodig.

Offerte

Wil je een offerte aanvragen? Vul dan de relevante vragen op het  >>offerteformulier in (met name de persoonsgegevens en onder Hobby's de boot).
Geef onderaan bij Aanvullingen de gegevens over je boot aan ons door.
We bellen je dan vervolgens om de details op te vragen. Daarna ontvang je een vrijblijvende offerte.
 
>>Verzekeringskaart en polisvoorwaarden
 
>>Naar de offerte-aanvraag
 

>>Terug naar overzicht particuliere verzekeringen

 

Delen: