Rechtsbijstandverzekering

Het kan je zomaar gebeuren dat je verzeilt raakt in een juridisch conflict. Onenigheid over de schuldvraag na een aanrijding, je nieuwe woning heeft verborgen gebreken waar je niet op bent gewezen, je wordt ontslagen, of je koopt een dure laptop die niet goed werkt.
Om voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking te komen mag je inkomen niet al te hoog zijn en heb je bovendien een eigen risico van enkele honderden euro’s. Een uurtje factuurtje bij een advocaat kost meer dan de jaarpremie voor een complete rechtsbijstandverzekering. En ben je ervoor verzekerd, dan kan je er niet alleen terecht als je al een geschil hebt maar kan je er ook gewoon voor advies aankloppen. Alle reden dus om deze verzekering te overwegen.

Dekking

De rechtsbijstandverzekering dekt dus de juridische hulp bij een geschil maar het moet dan wel echt om een redelijk financieel belang gaan. En bij het afsluiten van de verzekering moet het geschil niet al te voorzien of te verwachten zijn geweest. Dat is ook logisch want als dat niet zo zou zijn, zou iedereen die rechtsbijstand nodig heeft pas zo een verzekering afsluiten als er al een conflict is.
 
Voor zover externe deskundigen moeten worden ingeschakeld, zoals advocaten, experts of accountants, zijn die kosten ook gedekt, evenals gerechts- en griffiekosten en een eventuele kostenveroordeling voor door een tegenpartij gemaakte kosten.
Er kan gekozen worden voor alleenstaande- of gezinsdekking. Tot het gezin behoren ook de uitwonende studerende kinderen.

Premie

De maandpremie bedraagt ongeveer € 10,- per maand voor een gezin, met een zeer complete dekking inclusief geschillen/advies rondom de woning, als consument, voor deelname in het verkeer en rondom het werk (maar niet als ZZP-er of zelfstandige). Fiscale zaken en scheidingsmediation kost ongeveer € 5,- premie extra.
Alleenstaanden betalen ongeveer € 5,- per maand minder.
Deze verzekering is alleen zo voordelig als je de rechtsbijstandsverzekering afsluit in combinatie met de particuliere aansprakelijkheidsverzekering in het Ansvarpakket. Maar het is dan ook zo voordelig, dat vrijwel alle klanten het meeverzekeren.

>>Naar de offerte-aanvraag
 

Bijzonderheden

Bepaalde kosten zijn gemaximeerd en er zijn best wel wat uitsluitingen qua dekking. Lees daarom van te voren goed de verzekeringskaart en voor specifieke vragen ook de polisvoorwaarden.  
AnsvarIdéa werkt voor rechtsbijstandsverzekeringen samen met Anker Rechtshulp BV uit Groningen. Een kleine, persoonlijke verzekeraar waar wij in vergelijking tot andere rechtsbijstandsverzekeraars, betere ervaringen hebben. Hun juridische hulp wordt gemiddeld gewaardeerd met een 8,1.
Als je een geschil wil melden of advies nodig hebt kan je hen het beste rechtstreeks benaderen: >>Contact | Anker Rechtshulp . Geef ze dan wel even je polisnummer door en meld dat je bij AnsvarIdéa verzekerd bent. 
 
>>Verzekeringskaart en polisvoorwaarden
 
>>Naar de offerte-aanvraag
 
>>Terug naar overzicht particuliere verzekeringen
 

Delen: