Vakantiehuis en stacaravan

Een recreatiewoning of vakantiehuis is een huis dat op een recreatieterrein staat en/of een huis dat bestemd is om tijdens vakantie of weekenden in te wonen. Omdat een stacaravan op dezelfde wijze gebruikt wordt bieden we voor de beide ongeveer dezelfde soort verzekering aan. Deze verzekering vergoedt de schade aan je vakantiehuis of caravan. De recreatiewoning moet je eigendom zijn en mag niet permanent worden bewoond.

Wat is verzekerd?

Schade door brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak of een botsing is verzekerd. Ook de opruimkosten na een brand worden vergoed. Dat is zeg maar de basis. Wil je een ruimere dekking? Kies dan voor de All risks dekking, dan is schade door vandalisme bijvoorbeeld ook meeverzekerd.
Naast het vakantiehuis of de stacaravan zelf is het meestal ook gewenst om de inboedel die erin staat mee te verzekeren. We vergoeden schade aan de spullen in de recreatiewoning, zoals meubels. Je spreekt met ons af wat je verzekert en voor welk bedrag. Het eerste jaar is de nieuwwaarde verzekerd, daarna de dagwaarde. Voor het bepalen van de hoogte van de vergoeding maken we gebruik van een afschrijvingslijst.

Verhuur van de vakantiewoning

Als je de vakantiewoning of stacaravan ook wel eens verhuurt, dan moet je ons dat opgeven, we zorgen er dan voor dat dit is meeverzekerd.
Een aanbouw, bijgebouw of schuurtje kan eveneens meeverzekerd worden.

Offerte en voorwaarden

>>Verzekeringskaart en polisvoorwaarden
 
>>Naar de offerte-aanvraag
 

>>Terug naar overzicht particuliere verzekeringen

 

Delen: