Onze visie

Onze missie is om de schadeverzekeringswereld duurzamer te maken.

Daar komt bij dat wij onze klanten willen adviseren zoals wij zelf geadviseerd zouden willen worden. Voor ons betekent dat: goed, duurzaam en eerlijk advies tegen een faire prijs. Goed advies, daar kunnen we zelf met Ideële Verzekeringen alles aan doen. Ons kantoor, onze werkwijze en onze interne organisatie zij qua duurzaamheid al goed op orde. Voor de details hierover verwijzen we je graag naar onze >>dienstenwijzers.

Maar waar het nog steeds aan schort is dat de meeste verzekeringsmaatschappijen qua duurzaamheid in onze optiek nog niet ver genoeg zijn. De verzekeringsbranche duurzamer maken is hierdoor onze passie geworden. Naast advieswerk voor onze klanten zijn we ook actief om samen met collega's en verzekeraars ideeën te ontwikkelen en concrete producten te maken waardoor dat gerealiseerd kan worden.

Onze visie daarbij is dat duurzaamheid een essentieel onderdeel moet worden in de hele keten. Qua schadeherstel, qua dekking, qua werkwijze en bij het beleggen. Pas dan kunnen we als sector echt impact maken en kunnen we jou als klant nog beter helpen.

Maar welke verzekeraars zijn nu dan wel al op de goede weg? Dit is volgens ons de stand van zaken:

Stand van zaken

Verzekeraars en duurzaam beleggen >>Lees verder…
Verzekeraars met duurzame schadeverzekeringsproducten >>Lees verder…
Verzekeraars met een duurzaam intern beleid >>Lees verder…

Samenvatting van de situatie zoals we die zien in de markt

Verzekeraar  Achmea  AnsvarIdéa  ASR  NN
Duurzaam beleggen Ja Ja Ja Ja
Duurzaam verzekeren particulieren Nee Ja Ja Nee
Duurzaam verzekeren bedrijven Nee Nvt. Nee Nee
Duurzaam schadeherstel Nee Ja Ja Nee
Duurzaam intern beleid ? Ja ja ?


Gelukkig zit er dus beweging in de verduurzaming bij verzekeringsmaatschappijen. Bezien vanuit hoe dit was toen Ideële Verzekeringen ruim vijfentwintig jaar geleden van start ging, is er dus wel iets gebeurd. Er valt nu iets te kiezen en de duurzaamheidstrekkers van nu maken echt een verschil.

Help je mee? Word klant bij Ideële Verzekeringen!

———————————————————————————-

>>Terug naar Over ons
 

Delen: