Kostbaarheden en mobiele electronica

De verzekering voor kostbaarheden en mobiele elektronica dekt schade aan sieraden, horloges, (muziek)instrumenten, foto-/filmapparatuur en mobiele elektronica zoals smartphones, laptops, tablets, e-readers, smartwatches en smartglasses. Kortom, voor de dingen die je bezit waarvoor je een meer uitgebreide dekking wenst dan je inboedelverzekering biedt, en/of die je ook buitenshuis goed wil verzekeren.

Ook antiek, kunst en verzamelingen kan je op deze polis verzekeren, maar vaak is het voordeliger om dat soort zaken op je inboedelverzekering mee te nemen. Voor advies hierover kan je ons het beste even bellen.

Dekking

Het verzekerde bedrag wordt bepaald op basis van een taxatierapport of een gespecificeerde aankoopnota. Specifiek voor mobiele elektronica geldt dat maximaal € 10.000 per gebeurtenis en per jaar is verzekerd en je hoeft daarbij van te voren geen aankoopnota’s of taxatierapporten te overleggen. Wel is het gewenst om die goed te bewaren, zodat je ze bij schade beschikbaar hebt.

De dekking is op all risksbasis, dus elk plotseling van buiten komend onheil is in principe verzekerd. Hierop zijn wel een aantal uitsluitingen, zoals schade die verband houdt met normaal gebruik, slijtage, en "eigen gebrek". Er is ook geen dekking als je écht onvoorzichtig bent geweest. Voor diefstal uit  een vervoermiddel geldt een maximum vergoeding van € 7.500 per gebeurtenis en als het mobiele elektronica betreft is de maximum vergoeding zelfs maar € 750.

Het dekkingsgebied is Nederland, België, Luxemburg en tot maximaal 50 km van de Nederlandse grens in Duitsland.
De >>verzekeringskaart en de polisvoorwaarden geven een exact beeld van de uitsluitingen en beperkingen. Kijk hier even naar zodat je weet waar je aan toe bent.

In deze verzekering geldt geen eigen risico, behalve voor mobiele elektronica, daar is het eigen risico € 50 per gebeurtenis. Maar als je de schade laat repareren door de gespecialiseerde reparateur >>SmartPhort Service Portal, dan vervalt dat eigen risico. Voor reparatie wordt je apparaat door Smartphort gehaald en naar je teruggebracht. Gemiddeld ben je je apparaat twee en een halve  dag kwijt. Als Smartphort repareert verlies je niet je fabrieksgarantie. De klantwaardering is met een 9,4 prima in orde.

>>Verzekeringskaart en polisvoorwaarden

>>Naar de offerte-aanvraag
 

Duurzaamheid

Wil je kiezen voor duurzaam schadeherstel? Regel dit dan via de met ons samenwerkende >>MainPlus Schadeherstel. Alle herstelpartners van MainPlus Schadeherstel zijn in het bezit van het keurmerk >>GroenGedaan! van Stichting Duurzaam.

Als voorwerpen worden teruggevonden nadat je hiervoor al een schadevergoeding hebt ontvangen mag je kiezen of je die spullen weer terug wil krijgen. Je moet dan uiteraard wel de schadevergoeding terugbetalen.

Premie

De premie wordt vastgesteld aan de hand van het verzekerde bedrag, het soort van kostbaarheden en het beveiligingsniveau van je woning.

Voorbeelden:
Verzekerd bedrag € 10.000,- voor mobiele elektronica. Premie € 6,80 per maand.
Muziekinstrumenten, € 15.000,-, premie € 10,- per maand.

De Kostbaarheden en mobiele elektronicaverzekering kan alleen afgesloten worden in combinatie met de inboedelverzekering. Meestal sluiten mensen deze twee dan in één pakket, samen met een opstal- aansprakelijkheids- en een rechtsbijstandverzekering. Dat is overzichtelijk en makkelijk, en door de pakketkorting bovendien veel gunstiger.
 

Preventie

Het is goed om verzekerd te zijn, maar liever heb je natuurlijk helemaal geen schade. Dat is immers alleen maar gedoe, je word er nooit beter van, en het kost je altijd tijd, moeite en geld. Het kan zelfs een traumatische ervaring zijn en je qua gemoedsrust een tijd lang achtervolgen.
Voor goede en makkelijke tips over preventie, zie op de >>pagina over inboedelverzekeringen, onderaan.

>>Naar de offerte-aanvraag

>>Terug naar overzicht particuliere verzekeringen
 
 

Delen: