Schade melden

Als er sprake is van een ontstane schade zijn er een aantal stappen die ondernomen moeten worden. Allereerst is het zaak om de schade zoveel mogelijk te beperken. Dat is in je eigen belang, maar uiteraard ook in het belang van je verzekeringsmaatschappij. De reële kosten die je maakt om de schade te beperken vallen als de schadeoorzaak een gedekt evenement is, bijna altijd onder de dekking. Volgens de polisvoorwaarden wordt er ook van je verwacht dat je er alles aan doet om de schade te beperken.

Zodra de situatie in de hand is wordt het zaak om de schade aan te melden bij Ideële Verzekeringen. Het makkelijkste is om ons het schadeaangifteformulier te sturen (zie verderop op deze pagina). Na ontvangst nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Maar als er grote spoed is, bel ons dan direct.

Op de pagina >>Schade procedure vind je een aantal voorbeelden van schades met tips om hoe te handelen: inbraak, verkeersongeval, ziekenhuisopname, schade in het buitenland, of de situatie dat jouw dochter schade toebrengt aan een ander.
Ook vind je daar de normen zoals die vastgelegd zijn door het Verbond van Verzekeraars voor de procedures rond schadeafhandeling. Nuttig om te lezen waar je mee te maken kunt krijgen en wat je kunt verwachten.

Schadeformulier Verkeer

Met het schadeformulier Verkeer kun je alle schades melden in verband met ongelukken in het verkeer, dus aanrijdingen maar ook schades aan je auto terwijl deze geparkeerd stond.
We hebben dit formulier zo kort mogelijk gehouden, de details moeten ingevuld worden op het Europees Schadeformulier. Dit kun je zo nodig downloaden in het Schadeformulier Verkeer.
>>Schadeformulier Verkeer invullen.
 

Schadeformulier voor alle andere schades

Voor alle andere schades vragen we je het onderstaande formulier te gebruiken. Hiermee kunnen we alle relevante vragen van de verzekeraar beantwoorden en ook jouw belangen tegenover de verzekeraar waarborgen.
>>Schadeformulier invullen.

—————————————————————————-
Terug naar >>Service overzicht.

 

Delen: